KIINALAINEN LÄÄKETIEDE JA HOITOTAVAT

Ensimmäinen vuosi kiinalaisen lääketieteen ja akupunktiohoitajan opintoja alkaa olla takana. Ensi vuonna opiskeluun sisältyy itsenäistä harjoittelua 200 tuntia. Myös klinikkaharjoittelu alkaa Kiinalaisen lääketieteen Akatemiassa, Eirassa. 

Kiinalainen lääketiede on paljon muutakin kuin pistämistä. Kuppaus, akuvasara, guasha ja moxa ovat varsin tehokkaita hoitomenetelmiä. Näitä kaikkia hoitoja saat Pororajan Bodyssa.

Tämän sivuston sisältö täydentyy opintojen ja harjoittelujen edetessä. Akupunktioneulaus tehdään turvallisiin pisteisiin, jotka on varsin helppo löytää kehosta. Pistämisessä käytetään aina kertakäyttöisiä ja steriilejä neuloja. Huomioithan, että kyseessä on harjoittelu. 

Tulossa:

  • Moxa (= kanavaa tai akupistettä aktivoidaan lämmittämällä
  • Detox-hoito imukupeilla ( = poistaa kuona-aineita kehosta. Pisteiden päälle laitetaan 2-3 kuppia. Hoito tehdään istuen. )   
  • Märkäkuppaus (= ihon pintaa avataan lansetin avulla sekä poistetaan lasikupin avulla muutamia tippoja verta. Hoito tehdään istuen.)

Tuina-hieronta

Tuina rentouttaa mieltä ja lihaksia. Hierontaan yhdistetään sormin tehtävää akupainantaa, asiakkaan tarpeen mukaan myös imukuppausta, guashaa, moxaa tai akuvasaraa. Tuinan hierontaote on kudosta pyörittävä. Tuina on erityisen tehokas lapaluun alueen kipuihin ja jännityksiin.
Yläkehossa käsitellään myös olkapään, hiirikäden ja tenniskyynärpään pisteitä sekä rentouttavia 'stressipisteitä'. Akatemiassa opetettuihin ja harjoiteltuihin pisteisiin on mahdollista saada akupunktiota. Harjoitteluneulaus on hieronnan yhteydessä maksutonta.

Ajat ovat viitteellisiä ja hoidot täsmentyvät opintojen edetessä.