KIINALAINEN LÄÄKETIEDE JA AKUPUNKTIO

Aloitin tammikuussa 2019 Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktiohoitajan opinnot Kiinalaisen lääketieteen Akatemiassa, Helsingissä. Opinnot kestävät 3.5 vuotta. Tämän sivuston sisältö täydentyy opintojen ja harjoittelujen edetessä. 

Tuina-hieronta (harjoittelu)

Tuina-hieronta on kiinalaista hierontaa, joka rentouttaa, tasapainottaa ja hoitaa. Tuinaa on käytetty Kiinassa terapeuttisena hierontana yli 5000 vuotta. Tui tarkoittaa työntämistä ja na tarttumista. 
Tuina-hieronnassa vaihdellaan erilaisia otteita, jotka ovat muun muassa pyörittäviä, työntäviä ja hankaavia. Hierontaan yhdistetään sormin tehtävää akupainantaa.

Tuina-hieronnassa harjoitellaan otteita ja hierontatekniikoita. Vaikka kyseessä on harjoittelu, on se silti rentouttavaa ja virkistävää.  
Hieronnan kesto 60 min. Hinta 35€.

Diagnostiikan harjoittelu

Kiinalaisen lääketieteen opintoihin liittyvään Kieli-, kasvo-, pulssi- ja haastatteludiagnostiikan harjoitteluun voi  varata aikoja sähköisen ajanvarauksen kautta.
Harjoittelun tarkoituksena on pohtia, onko kehossa kuumuutta/kylmyyttä, kuivuutta/kosteutta tai kenties Tuulen aiheuttamia vaikutuksia. Tapaamisessa ei hoideta tai päädytä diagnoosiin vaan harjoitellaan näkemään merkkejä ja pohtimaan, mitä ne kertovat kehon tilasta.
Tapaamiseen varataan noin 30 - 45 min. Tämä harjoittelu on sinulle maksuton.