KIINALAINEN LÄÄKETIEDE JA ERI HOITOTAVAT

Aloitin tammikuussa 2019 Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktiohoitajan opinnot Kiinalaisen lääketieteen Akatemiassa, Helsingissä. Opinnot kestävät 3.5 vuotta. Tämän sivuston sisältö täydentyy opintojen ja harjoittelujen edetessä. Tällä hetkellä tarjolla on Tuina-hierontaa. 

Tuina-hieronta (harjoittelu)

Tuina-hieronta on kiinalaista hierontaa, joka rentouttaa, tasapainottaa ja hoitaa. Tuinaa on käytetty Kiinassa terapeuttisena hierontana yli 5000 vuotta. 
Tuina-hieronnassa vaihdellaan erilaisia otteita, jotka ovat muun muassa pyörittäviä ja työntäviä. Hierontaan yhdistetään sormin tehtävää akupainantaa. Yläkehossa käsitellään muun muassa olkapään, hiirikäden ja tenniskyynärpään pisteitä sekä rentouttavia 'stressipisteitä'.  Stressipisteisiin on mahdollista saada myös akupunktiota neuloilla. Harjoitteluneulaus on hieronnan yhteydessä maksutonta.
Hieronnassa käytetään kyynärpäätä ja -vartta, tarvittaessa myös nyrkkiä (lähinnä jalkapohjien käsittelyssä). Näistäkin huolimatta käsittely on rauhallista, kevyttä ja rentouttavaa.

Tuinaa on mahdollista ottaa puoli- ja kokohierontana. Tarjolla on myös vatsa- ja päähieronta.

Vatsahierontaa suositellaan erityisesti ummetuksesta kärsiville. Huomioithan, että ripulin/löysävatsaisuuden hoitoon se ei sovi, koska käsittely aktivoi suolen toimintaa.
 Ajat ovat viitteellisiä ja muuttuvat opintojen edetessä. 

Tuina-hieronnassa harjoitellaan otteita ja hierontatekniikoita. Vaikka kyseessä on harjoittelu, on se silti rentouttavaa ja virkistävää.